EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Tenim 5 activitats per a primària

DSCN4876.JPG

LES TREMENTINAIRES

Les plantes medicinals i aromàtiques del bosc mediterrani

Buscarem, collirem, olorarem i tastarem plantes del bosc de Cases Blanques. Segons la temporada farem una bosseta d’olor o un herbolari-mòbil individual amb el que haguem collit. L’activitat es desenvolupa en grups reduïts. S’acaba amb un joc conjunt on totes i tots serem trementinaires i buscarem les plantes que necessitem per poder crear el nostre ungüent.

Edat recomanada: Cicle Inicial i Cicle Mitjà

DSCN3104.JPG

FEM DE PAGESOS!

Treballant l'agricultura des de la pràctica

Visitarem els camps i identificarem què hi ha plantat.

Veurem i treballarem des del joc, les tasques del pagès. Reconeixerem les parts de les plantes. Prepararem un camp per a plantar-hi els nostres enciams i us enviarem en format vídeo com evolucionen! Farem un joc conjunt per descobrir els productes que són de temporada.

Edat recomanada: Cicle Mitjà i Cicle Superior

IMG_8177.JPG

DEL CAMP A LA PANXA!

Alimentació saludable i origen dels aliments

Caminarem pels camps de El Tros d’Ordal on hi podrem observar les hortalisses plantades. En recollirem alguns per poder tastar, veure d’aprop, olorar i tocar. Participarem en un concurs televisiu de preguntes sobre els aliments i decorarem una bossa de cotó perquè cada infant pugui endur-se algun aliment.

Edat recomanada: Cicle Mitjà i Cicle Superior

DSCN2936.JPG

PLANTA I CULL L'ENCIAM

Plantar, veure créixer i collir un enciam

Aquesta activitat és la unió de l’activitat “Fem de pagesos” (Agricultura) i “Del camp a la panxa!” (Alimentació).  Es planteja com una sola activitat tot i que es desenvolupa en 2 dies perquè juntes tenen un preu especial.

El primer dia es fa l’activitat d’agricultura: Fem de pagesos, i es deixa l’enciam de cada infant plantat. Nosaltres fem el seguiment a través de vídeos que enviem a la classe i al cap de 4 setmanes, el grup torna per collir el seu enciam i veure el resultat final fent l’activitat d’alimentació: Del camp a la panxa!

Edat recomanada: Cicle Mitjà i Cicle Superior

Cursa_Orientació.JPG

CURSA D'ORIENTACIÓ

Identificació de l’espai en un mapa

Començarem treballant l’orientació a través del Sol i de la brúixola. Seguirem explicant el mapa: què és cada element? On estem dins el mapa? Després farem una cursa d’orientació per dins la finca que els infants poden fer sols. Tant els mapes com les fites estan adaptades a l’edat. Aquesta activitat ja té bagatge i funciona molt bé a totes les edats.

Edat recomanada: Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior

Per a més informació relacionada amb el desenvolupament general de les sortides escolars

 (espai, reserva, horaris, recomanacions,... )

Consulteu l'enllaç: